Friday, December 01, 2006

My little rascal


This is my sweetheart Adriana Sofea. Comel tak? She was born in Kajang Plaza Medical Center on 14th of May 2005 at 11.37 am, just two weeks before DPA. Sekejap je aku nak bermanja dengan anak dah kena pergi DPA. Kesian jugak my wife time tu, dahla dia baru deliver, tengah pantang then without much support from me yang kadang-kadang seminggu sekali je baru muncul (time DPA). Orang perempuan ni lepas pantang memang kena jaga dia, kalau tidak kena post natal blues (meroyan) haru dibuatnya. I appreciate her patience and will power to go through what i can describe as the most challenging period of her early motherhood. Budak 'gombrot' sorang ni memang lasak, happy dan tinggi budaknya. Bayangkan umur baru 1 tahun 7 bulan dan pakai baju 3 tahun. Duduk dengan nenek and boleh dikatakan fast learner jugak sebab dah pandai kira 1 to 10 (english you), abc (sampai e je). Makan masyaallah banyak, semua dibelasah, lepas tu taknak orang suap, so nasi atas lantai lagi banyak dari yang masuk mulut....hai.....my prayer for her...moga dia akan jadi insan yang berguna dan berjasa kepada negara, aku taknak dia jadi ulat buku, tapi all-rounder. Dia mesti bijak, petah, berpersonaliti, beradab, athletic, cantik, berwawasan, berani.... as i said all-rounder. Amin......

2 comments:

angah said...

jom berbesan ekekekek

Kak Fify said...

Fify Jr!
Hi Faedz :) I'm glad I stumbled upon this. How are you doing?

rafydah@gmail.com