Wednesday, November 26, 2008

It's been too long

Fuhhh..lama gila aku tak update blog aku ni. Dah lebih dari sawang. Sorry....banyak perkara yang dah berlaku dalam hidup aku dalam 10 bulan ni. In February, at last i got my transfer order from JPM to KBS. It's a dream come true for me. Then i was posted to Bhg. Kewangan dan Pembangunan and until now it has been a challenging and hectic ride for me. Yela jaga pembangunan ni memang banyak dugaan and technicalities so ambik masa gak nak memahami ilmu project management ni. Sampai dalam 10 bulan ni 1 kursus pun tak dapat pergi. PTD Roadmap pun terpaksa reject 2 kali...hai...BUT i'm satisfied with all my effort during my stint in KBS. Jika ditakdirkan aku kena keluar if exercise 48 dalam masa terdekat ni, aku puas hati, banyak benda aku dah belajar n this experience surely will come handy during the course of my career.

Both my daughter pun dah besar. Adriana Sofea dan 3 tahun setengah while Aisyah Sofea dah 1 year old. Just dalam 10 bulan ni masa aku dengan diaorang tak lama coz kerap outstation.

Apa lagi? ooo aku dah pindah rumah baru before puasa (Ogos 08). Gitu gini dekat 20k jugak habis utk completekan rumah tu. Nasib baik ada duit EPF.hehehehe

Pasal outstation ni aku nak cerita experience aku sikit. First masa aku kena buat roadshow nak buat Gelanggang Rakyat satu Malaysia dlm bulan Julai 08. Aku kena gi Sabah n Sarawak. Mula-mula from KL to Labuan (tidu semalam di Labuan), the next day ke KK, transit jap, naik flight lagi ke Sandakan (tidur semalam di Sandakan). The next day took another flight to KK, transit flew to Kuching (tidur semalam di Kuching). The next day flew to Sibu and the same day balik Kuching then terus naik flight balik KL. Bayangkan letihnya....

Secondly experience aku pergi Besut balik hari. The day before aku kena pergi PD and Melaka for site visit. Then petang tu boss mintak pergi Besut untuk jadi wakil KBS untuk penerimaan bangunan Kompleks Sukan Komunit Besut. Mana sempat nak tempah flight ticket and aku nekad utk drive gak. So the next day, very early in the morning, 5 am aku gerak ke Besut dengan Nissan X-trail (kereta projek), punyala lama journey (aku lalu Cherating-KT) sampai Besut (Kelantan border) dah pukul 12. Attend meeting penerimaan, makan, rest jap, dalam 3.30 pm aku gerak balik KL. Tak ke kerja gila tu? Balik lalu Kuala Berang-Jerangau-Jabur-Karak. Sampai rumah dalam pukul 10. Terus flat esok, masuk office after lunch.....memang kerja gila.

Sejak dok KBS ni pun meja tak pernah clear/bersih. Tiap2 hari surat/kerja bertimbun. Kalau compare masa di Cabinet dulu macam langit dengan bumi. Tapi the bright side of it is aku belajar macam2 and very challenging and it is my nature to accept any challenges. After all aku sendiri yang mintak pergi KBS kan...hehehehe

Office environment pun very satisfying, SUB, KPSU, fellow officers, subordinate - semua best and seronok kerja dengan diaorang. Walaupun stress tapi happy. Itu yang penting.

So guys enjoy the pictures. Ciao....(i'm now in Kuantan and off to Kemaman tomorrow)












1 comment:

iDa said...

adeh..lamanuer nak tunggu update ;)

1. good for you sebab dapat kerja yang u puas hati

2. Cantik rumah.. ni ke yang kat maintin tuh?

3. Sorry tak dapat datang open house. Che Tut ada last minute plan. Patut pergi dengan dia..so, tak dan la nak datang sorang2 :)